Предлагат Фестивала Сурва да стане три дни

Снимка: sabori.bg

Фестивалните шествия по Сурва да продължават три дни, а не както е досега – два дни. Това предложиха кметовете на населени места в пернишко пред кмета на Перник Вяра Церовска. 

Идеята на кметовете е фестивалните трасета, по които дефилират групите да бъдат удължени, за да може зрителите максимално да се насладят на участниците във феста и да имат повече време да се снимат с тях. Предложено бе в първия ден от фестивала да дефилират само чуждестранни групи, а в следващите два – групите от цяла България. Освен това според някои от кметовете 7-минутното представяне на журито не е достатъчно и би могло да се удължи.

На срещата бе предложено фестивалът да се премести на стадиона на Перник, но повечето кметове не се съгласиха, тъй като това би ограничило броя на зрителите.

Добро впечатление направи, че кметовете поздравиха сърдечно колегата си от Бела вода Стефан Давидков за голямата награда от тазгодишия фестивал, като не спестиха суперлативи: Бяхте уникални, бяхте различни, много добри.  Групата от Бела вода стана носител на Златната маска тази година.

Кметът на Перник Вяра Церовска също поздрави всички кметове за перфектната организация и безпроблемното провеждане на големия фестивал.

„Всичко беше невероятно красиво . Още веднъж ще кажа, че в Перник няма най-добри , а има най-най-добри. Повечето от кметовете лично участваха и заредиха с енергията си този хубав празник, което промени цялата атмосфера в града“, похвали ги Церовска.

Тя каза, че предложенията на кметовете относно фестивала ще бъдат разгледани и дискутирани.

Коментари

коментара