21 тона негодно месо и млечни продукти са унищожени, преди да плъзнат в търговската мрежа от фирмен склад на ул.“Средец“ в Перник

Тоновете от негодното месо, за което писахме, че бе стоварено в Перник миналата година са напълно унищожени. Това съобщи на днешното заседание на общинския съвет кметът на Перник Вяра Церовска, по повод отправено запитване към нея от групата съветници на БСП. 

Припомняме, че през месец ноември миналата година камион от сръбския град Лясковец пристигна в Перник натоварен с 21 тона негодно за консумация месо.

Днес стана ясно, че месото е било разтоварено в склад на фирма, намиращ се на ул. „Средец“ в Перник. Освен свинско месо с изтекъл срок на годност в камиона е имало и млечни продукти негодни за консумация, съобщи Церовска, позовавайки се на получен отговор от Агенцията за безопасност на храните.

Незабавно е разпоредено унищожаване на месото и е наложена глоба на собственика. По-късно от фирмата са предоставени документи за унищожаване на негодната храна.

Припомняме, че според документите месото е било предназначено за влагане в производство за храна на животни. В документите пише , че стоката е трябвало да бъде разтоварена в Лясковец . Там обаче тя е натоварена на нов камион, който търгва към България.

Именно в Перник камионът разтоварва негодното месо. Тогава инспекторите от “Фискален контрол” на НАП с помоща на Междуведомствения контролен център за контрабанда и контрол на движението на рискови товари на ГДБОП го конфискуват. От НАП твръдят, че по този начин е предотвратено разпространението на негодното месо в търговската мрежа.