Двама пострадали на пътя в пернишко: дядо бе пометен на пешеходна пътека от шофьорка, жена – потрошена след челен сблъсък между две коли

Мъж и жена са пострадали при пътнотранспортни произшествия през почивните дни.

На 19 януари, около 09, 15 ч. бил подаден сигнал за блъснат мъж на пешеходна пътека на ул. „Св. Св. „Кирил и Методий“ в гр. Перник. Пристигналите на място служители на реда установили, че катастрофата е предизвикана от лек автомобил Фолксваген „Пасат“, шофиран от перничанката В.Е./58 г./. Пострадал е 86-годишен пенсионер от областния град, който е с различни травматични увреждания.

Образувано е досъдебно производство и работата продължава.

63-годишна перничанка е пострадала при челен сблъсък на два автомобила.

Инцидентът е станал на 21 януари, около 12,25 ч. на пътя между селата Мало и Голямо Бучино. Лек автомобил „Субару“, управляван от 20-годишният Н.С. от столицата навлязъл в лентата за насрещно движение и се ударил челно в „КИА“, шофиран от 68-годишен мъж. Пострадала е 63-годишна жена от град Перник, която се е возила в киата. Получила е счупване на рамо и подбедрица.

Започнато е досъдебно производство.

Пет бързи производства са започнати през почивните дни.

Трима ще отговарят за шофиране на автомобили в нетрезво състояние.

На 20 януари, на ул. „Будиславец“ в Перник бил проверен Фиат „Брава“, шофиран от 50-годишният Й.В. Алкохолната му проба се оказала положителна – 2, 00 промила.

С 1, 99 промила алкохол в кръвта е управлявал автомобила си марка Фолксваген „Голф“ 47-годишният К.И. от областния град. Мъжът бил проверен на 21 януари в пернишкия кв. „Твърди ливади“.

56-годишният Г.С. от гр. Радомир бил заловен да шофира лекият си автомобил Ситроен „Ксара“ с 1, 62 промила. Бил проверен на 21 януари в радомирския кв. „Арката“.

Под въздействието на кокаин е шофирал автомобила си марка „Ленд Ровер“ Перничанина Н.П.//29 г./. Той бил засечен на 19 януари, на ул. Захари Зограф“ в областния център.

Радомирецът И.Г./33 г./ е управлявал „Пежо“ без регистрационни табели. Мъжът бил спрян за контрол на 20 януари в гр. Радомир.

Първите четири човека били задържани за 24 ч. с полицейски заповеди.

Работата по документиране на случаите продължава.