Дивотино и Люлин се събраха на калния път с предупреждение към мината: Или си мийте камионите и улицата, или ние пак ще дойдем!

Дивотинци и люлинци излязоха тази сутрин на протест заради мръсния път, въпреки вчерашната намеса на кмета на Перник Вяра Церовска.  Те се заканиха на мината:“Или си мийте камионите и улицата, или ние пак ще дойдем ..“.

Както ZaPernik.com писа жители на селата Дивотино и Люлин предприеха протестни действия и се заканиха да блокират тази сутрин пътя, водещ към домовете им и към гробищния парк на Перник. Причината: камионите на мината, които постоянно преминават през пътя и нанасят кал върху него с гумите си. Калта замръзва, става на лед, създава предпоставки за ПТП и цапа ежедневно преминаващите коли.

В късния следобяд до ZaPernik.com съобщиха, че кметът на Перник Вяра Церовска лично е дошла на място, разговаряла е с шефа на мината, а той на свой ред обещал да мият гумите на камионите преди  да излязат на шосето, за да не цапат.

Въпреки временно решения проблем, дивотинци осъществиха протеста си, насрочен за 8 часа тази сутрин. В продължение около 1 час, близо 60 души са се събрали символично и като предупреждение на пътя, но не са го барикадирали.

„Благодаря за единството и подкрепата на тези, които дойдоха…а на замарсителите на пътя само ще кажа ….сега или си мийте камионите и улицата, или ние пак ще дойдем …“, пишат в групата на село Дивотино организаторите.

Коментари

коментара