НОВИ РАЗКРИТИЯ! Мутрите на Перник от бандата на Мачо Сървайвъра измъчвали жертвите си с ток. Вижте кои са!

Колаж: Вяра

Пернишките рекетьори, в чиято група е действал риалити героят от „Сървайвър” Марчо Марков, са пускали ток на жертвите си. Новите потресаващи факти излязоха в публичното пространство около бруталната пернишка престъпна група, събирала борчове към фирма за бързи кредити. Петорката силоваци бе закопчана на 21 ноември при секретна акция на ГДБОП и жандармерията, проведена под ръководството на Специализираната прокуратура.

Според запознати за лидер е сочен Марио Евтимов. Мутрите, които с изключение на сървайвъра, са перничани и радомирци, притискали жертви със средства, характерни за инквизицията, разчу се три дни след ареста, когато на 24 ноември в спецсъда са гледани мерките им за неотклонение.

Както вече стана ясно, бандата е действала главно на територията на Перник, Радомир и региона. В нея влизали около тридесетгодишни юначаги, подвизаващи се в пернишките фитнес зали. Те използвали електрошок, за да принудят закъснелите с плащанията борчлии да си внесат дължимите суми.

Освен Марио и Марчо в ареста били вкарани и Любомир Соколов, Павел Найденов и Кирил Петков. По данни на прокуратурата петорката натискала със зверски прийоми клиенти на колектори, които действали за известна фирма за бързи кредити. Ставало дума за задължения в различни размери – от 200 до над 50 000 лв. В репертоара на силоваците влизали още бой, палежи на имущество, заплахи за тежка разправа със семействата на нередовните платци.

С решение на спецсъда Марчо Марков и Кирил Петков са изведени от ареста и са поставени под домашен арест заради здравословни проблеми, останалите трима са с най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража”, пише Вяра.

Коментари

коментара