ЗА ПРИМЕР: Георги и Кирил не се плашат от лошото време и вдигат основите на църква в Батановци, докато младите се скатават по кафетата

За първи път в Батановци се строи църква. Вече са положени основите на храма и кофража, а майсторите Георги и Кирил, както и други батановчани не се отказват от начинанието си дори в студа. 

И докато младите се скатават на топло, двамата са на строежа и издигат християнското светилище.

„Лошото време не може да спре Георги Модев на 76 г. и Кирил Стоименов на  74г. да продължават да участват активно в изграждането на храм“ Свето Успение Богородично “ в Батановци . РЕСПЕКТ И УВАЖЕНИЕ“, пише местен батановчанин във Фейсбук.

А отдолу коментират:

– За пример на младите
– А къде са младите? Някъде по кафетата

Да си построят църква е отдавнашна мечта на жителите на Батановци. Навръх Деня на строителите – Димитровден бе поставено и началото на дългоочаквания строеж на църква “Свето Успение Богородично”.

Църковното настоятелство е успяло да събере от дарения малко над 13 000лв., с които са полага плочата и основата на черквата. Средствата са обаче крайно недостатъчни за изграждането на самия храм. Батановчани разчитат на дарения от местни хора и бизнесмени, като те могат да бъдат и материални – да бъдат дадени в материали за строителството на храма.

Днес в групата на Батановци във Фейсбук отново бе публикувана дарителската сметка, на която всеки може да помогне със средства за построяване на Божият дом.

Тя е:

Храм “Успение Богородично” – гр. Батановци
Банка ДСК, клон Перник
IBAN: BG03STSA93000022459998
BIC: STSABGSF