Водят се преговори кой ще оглави Миньор. Едно е сигурно: няма да е от Перник

Снимка: Фейсбук
Кой ще оглави Миньор-Перник след уволнението на Данаил Бачков? 
Ръководството на „Миньор“-Перник води преговори за треньорския пост с няколко треньора, а до средата на декември се очаква да бъде избран новият наставник на перничани. Едно обаче е сигурно – той няма да е от Перник.
Преговори са водени с Адалберт Зафиров, бивш юноша на ЦСКА, бил е играещ треньор на радомирския отбор „Струмска слава“. Зафиров обаче не е успял да убеди ръководството, че той е точния човек, каза за ZaPernik.com  зам.кмета на Перник и член на управителния съвет на „Миньор“ Денислав Захариев.
В момента се разговаря с няколко други имена във футбола. Преговори се водят с Веселин Великов, бивш треньор на ФК „Дунав“.  Поканен за разговор е и Димитър Васев – бивш треньор на „Локомотив“ – София. Ръководството на „чуковете“ има намерения да разговаря и с друг стар наставник на Локо София –  Явор Вълчинов.
Едно обаче е решено:  твръдо ще се търси чужд треньор, който да не е от Перник, сподели Захариев.
Припомняме, че „Миньор“ в момента е в криза и нестабилност в играта. Победи се редуват със срамни загуби. Въпреки, че Бачков си хвърли оставката след поредна загуба, тя не бе приета от ръководството и му бе даден втори шанс да стегне отбора.  Но след загубата на Миньор срещу Пирин – Гоце Делчев, Данаил Бачков бе уволнен.
В момента временно начело на перничани е Венелин Трайков.