Станката с ляво кроше към Общината: Вяра Церовска е формалния кмет на Перник, реалния е Владислав Караилиев! Отчетът за двугодишното им управление е двоен – единия за пред народа – „Приказки за неволята“, другия е за касичките-фирми до властта!

Ден след като Община Перник направи отчет пред гражданите за свършеното през последните две години, народният представител от Перник Станислав Владимиров – Станката гневно избухна в социалната мрежа, обявявайки, че кмета на Перник е формален, а реалната власт в Перник се ръководи от друг – зам.кмета Владислав Караилиев. Според депутата  оправданията за липса на пари в Перник са приказки за неволята.

Публикуваме мнението на Станислав Владимиров, което набира лавинообразно лайкове в социалната мрежа без съкращение:

 

Вчера , кметският екип на град Перник направи своя отчет за свършената работа през последните две години, но не каза най-важното – реалния кмет на Перник е друг!!! Това е Владислав Караилиев – зам.кмет на общината , а Вяра Церовска е просто формалния кмет – фабрика за оправдания, докато отзад се случва съвсем друго.

Хващам ги вече в лъжи за милиони лева. Според министъра на финансите В. Горанов, задълженията на Община Перник през 2014 година са били 12 милиона лева. Вчера формалната кметица на Перник казва, че година по-късно са станали 37 милиона лева. Къде успяхте да завъртите 25 милиона лева само за една година, уважаеми ГЕРБ-ери? Излиза, по думите на формалната кметица, че по време на управлениет на междинния кмет Иван Иванов, избран също от ГЕРБ са направени близо 25 милиона лева задължения? Прилагам писмено документ от министър Горанов.

Истината е, че госпожа Церовска е формалния кмет на Перник. Моите уважения към нея като лекар, но реалния кмет на града е Владислав Караилиев. Това е обществена тайна, която знае цял град.

Официалният отчет за управлението на кметския екип последните две години е приказки за неволята – оправдания за пред народа. Реалният отчет обаче могат да дадат фирмите, близки до властта в Перник.