Миньор-Перник стартира сезона с победа, червени картони и скандал с билетите на феновете

Снимка: БЛИЦ

Футболният сезон за пернишкия отбор „Миньор“ стартира с победа, червени картони и скандал с билетите на феновете. В мача от първенството на Югозападната Трета лига перничани се изправиха срещу Банско като гости на стадион „Свети Петър“. 

Още преди срещата предварително бе обявено, че билетите за перничани ще са по 5 лева, а за останалите  – по 2лв. Това, разбира се, не се хареса нито на феновете на Миньор, нито на ръководството на клуба. В крайна сметка, перничани напълника сектора за гости, като си платиха само по 2лв.

Още в 6-тата минута миньорецът Кристиян Ковачев се откъсна и тръгна сам срещу вратаря на Банско. Той обаче бе фаулиран от Боби Сандев, който плати за грешката си с червен картон. Така домакините останаха с човек по-малко, а Миньор получи числено превъзходство.

В 38-мата минута от мача се отдаде втора възможност на Ковачев да отбележи гол и той се възползва от несигурността на вратаря на Банско и не сгреши, след изпълнението на свободен удар от Любо Христов .

Така перничани поведоха с 1:0.

През второто полувреме футболистите на Банско станаха по-активни в опит да обърнат резултата,  а Миньор останаха с 9 човека след два бързи червени картона на Денис Николов и Влади Гогов.

В крайна сметка миньорци удържаха докрая резултата в тяхна полза – 1:0 за Миньор.

Утре, сряда, Миньор предстои да се изправи срещу Легия – Рударци в мач от предварителната фаза на турнира за Купата на България. Мачът е от 18:30ч. на стадион „Миньор“.  Денис Николов и Влади Гогов, които получиха червени картони са аут от селекцията на треньора Данаил Бачков.

Коментари

коментара