Николай Милев от Перник: Петдесет и три години аз устоявах на съблазните на социализма

Петдесет и три години аз устоявах на съблазните на социализма. За това съм благодарен на своите родители! През първата половина от този период видях как необразовани тарикати натрупаха милиони. През втората му половина видях как същите необразовани тарикати умножиха милионите си, но също така впрегнаха и своите деца в това гнусно начинание. Преди двадесет и седем години социализмът фалира. Днес сме свидетели на опити за възраждането му. Всеки следващ опит е обречен на неуспех, твърди кандидат народния представител от Перник Николай Милев, издигнат от „Нова Република“, видя ZaPernik.com.

Според него материализмът въздигна прекалено високо понятието „държава“, принизи и подцени нравствените ценности и достойнството на отделния човек.

„Аз държа на достойнството човешко и го разглеждам през схващането за християнството. Демокрацията не се изчерпва с парламентаризма. Демокрацията е светоглед, който се основава също така и върху разбирането за достойнство, ценност и неотменими права на всеки отделен човек и общност. Изповядвам следния принцип: зачитане на личността. Този принцип според християн-демокрацията е изходна точка за всяка икономическа и социална дейност“, казва Милев.

„Искам смислена политика. Такава политика се гради на базата на ценности. Ценностите не са абстракции, а реални политически теми. Те са основата на политическото устройство на държавата, те са най-силният обединяващ елемент на нацията“, вярна Николай Милев.

Коментари

коментара

Be the first to comment

Leave a Reply