Пернишки младежи дариха над 200 български книги на Царибродската гимназия в сръбския град Димитровград, поклониха се пред Левски

Млади перничани дариха над 200 книги на гимназията в Димитровград (Сърбия)

Над 200 книги на български език бяха дарени на Царибродската  гимназия „Св.св. Кирил и Методий“ от името на общинския съветник Валентин Петков и с участието на млади перничани. Младежите връчиха дарението си на директора на гимназията Снежана Симеонова.

01

Сред книгите се открояваха заглавия на Валери Петров, Блага Димитрова, Никола Вапцаров, Григор Пърличев, Николай Хайтов, Вера Мутафчиева, Елин Пелин и много други.

02

Директорът на гимназията г-жа Симеонова благодари на младежите, че за втори път в рамките на няколко месеца млади българи даряват ценна за библиотеката на училището литература. Тя добави, че благодарение на тези дарения броя на книгите на български език в училищната библиотеката се е увеличил до 9000, а интереса на учениците към българската литература става все по-голям.

03

Младежите използваха повода за посещението си да поговорят с г-жа Симеонова за проблемите на училището, въпреки които то продължава да се разраства и все повече деца изучават предметите от задължителната програма на български език.

04

След това те се поклониха и положиха цветя на паметника на Васил Левски в центъра на града.

Коментари

коментара

Be the first to comment

Leave a Reply