Пернишките отбори с равносметка за отминалия сезон: Миньор с амбиция да щурмува върха, Струмска слава – челната тройка

Пернишките футболни отобори направиха равносметка за отминалото футболно първенство. Миньор Перник завърши на 4-то място в групата, което му дава възможност да щурмува в бъдеще и първите места. Струмска слава завърши на 2-ра позиция, повече от доволни са радомирци, които имаха само една загуба и то срещу първенеца Сливнишки герой.

Старши треньорът на Миньор Перник Петър Анестиев е водил преговори с пет нови играчи, които да влязат в състава на перничани за следващият футболен сезон. Трима от тях са потвърдили. На 11 януари се очаква новите футболисти да се присъединят към отбора, освен ако не им предложат място в по-горна група, уточнява Алексиев.

Съставът на перничани остава непроменен – няма да се освобождават футболисти. Водени са разговори и с играчи, които се представиха добре в миналия сезон, но има вероятност да отидат в други клубове. Те са зявили, че на 11 януари са на линия. „Това ни радва. Разчитаме на мъжката им дума“, каза старши-треньорът.

Петър Алексиев

„Казали сме им силните и слабите качества на вдеки един от футболистите. Целта е да вдигат нивото, за да сме още по-силни през пролетния футболен полусезон“, каза още Петър Анестиев.

На 11 януари 2017г. Миньорци ще премерят сили със Септември Симитли на свой терен в Перник.

Без промяна в състава остава и другият отбор от пернишко – Струмска слава – Радомир, които завършиха първенството на завидното второ място в групата, като загубиха само от водача в класилането – Сливнишки герой.

Старши треньорът на радомирци Владимир Димитров е доволен от представянето на момчетата си.

„Доволен съм, оценявам сезана като успешен. Можехме и да сме първи, но не ни достъгна, може би късмет, а и нагласата да се борим докрай за първото място, нямахме такива поставени цели“, каза Димитров пред КТ Кракра.

Владимир Димитров

Владимир Димитров зяви, че има уверението на играчите си, че остават в отбора. Той е говорил и с още четирима нови играчи и вярва, че отборът ще става още по-силен. Целта на Струмска слава е не задължително победа, а място в тройката. Въпреки, че отоборът има достатъчно потензциал и да стане номер 1.

За новият сезон е предвидено Славата да излезе срещу Свобода – Пещера.

Източник: КТ Кракра

Be the first to comment

Leave a Reply