Една мечта се сбъдва! До два месеца гр.Батановци ще има канализация! Строителят инж. Камен Василев заяви: Компромис с качеството не правя!

Жителите на два квартала в гр. Батановци дочакаха мечтаната от години канализация. С водосвет за здраве стартира изграждането на проекта за подобряване и развитие на отпадъчни води в кварталите Делниче и Бор. По традиция за успех в начинанието кметът Вяра Церовска счупи бутилка шампанско преди първата копка. На церемонията присъстваха зам.-кметовете Владислав Караилиев, Денислав Захариев, Севделина Ковачева, кметовете на Ярджиловци и Големо Бучино и жители на двата квартала.

161
„ Предвидените средства за изграждане на канализацията са в размер на 2 795 000 лв. Битовата канализация е с обща дължина 6400 метра , а дъждовната – 1700 метра. Трябва при добро време в рамките на два месеца проектът да приключи „ – каза кметът Вяра Церовска и заяви, че това е един успех, желан най-много от хората,с него те ще решат своя житейски проблем,чакан с години. Кметът на Батановци Радослав Банчев подчерта,че и двата квартала не са малки и доста жители ще се възползват от услугата. Той благодари на Вяра Церовска за усилията и подкрепата, за да може този проект вече да е факт.

162
Изграждането на канализацията е благодат , най-голямата ни радост споделиха местните, които са е чакали близо 50 години. Милка Антонова и Василка Асенова са с още пресни спомени, как носят кофи с мръсна вода на улицата и колко много обещания са чували , но само на думи.
Изпълнител на проекта е фирма ДЗЗД-ПЕМА СТРОЙ. Управителят на консорциума инж. Камен Василев увери , че компромис с качеството няма да прави и никога не е правил.

163
„Първо ще се извиним за неудобството, което ще създадем за хората след това във възможно най-кратки срокове ще се постараем целия проект да бъде сътворен спрямо стандартите и изискванията, нищо няма да бъде спестено. Материалите, които ще се използват са от много високо качество и ако времето ни даде, ще се радваме следващото ни събиране да бъде за откриване на обектите“- заяви Камен Василев. Той обясни своето виждане ,че една компания трябва да оставя зад себе си нещо, а не да се създава само за печалба.

Коментари

коментара