Продадоха 2 общински имота на живущите в тях за 56 100 лв.! Димката за продажба на евтини апартаменти на „Търговска“ пусната от общински съветници се оказа лъжа!

Община Перник разпродава общински жилища. От постъпилите три заявки от наемателите им за закупуване, две са одобрени от Общинските съветници за продажба.
 
Става въпрос за апартамент в кв. „Твърди ливади“, бл.17 с площ 48.74кв.м за цена 20 000лв.
Вторият апартамент се намира в кв. „Изток“, на ул. „Лом“, бл.3 със застроена площ от 88,98кв.м. за цена от 36 100лв.

По повод изказването на Общинският съветник Милан Миланов относно продажбата на апетитния трети общински имот на ул. „Търговска“, ZaPernik.com се свърза с друг общински съветник – председателя на групата съветници от ГЕРБ Румяна Гьорева. Тя уточни, че са получени три предложения за закупване на общински жилища от живеещите в тях. Две от тях – в кв.“Твърди ливади“ и в кв. „Изток“ – са били одобрени за продажба, а третото – апартаментът на ул. „Търговска“ е било отказано с почти стопроцентово мнозинство.

 Мотивите на съветниците е, че това е единственото жилище в идеален център, което притежава общината.

Всеки, който има право да получи жилище пише докладна до общинската администрация, оттам се пише на общински съвет. Общинските съветници са в правото си да решат дали да гласуват за продажба на съответния имот или не. В случай, че реши продажба, Общинският съвет има право да завиши цената на жилището“, обясни Гьорева.
 
Освен това Румяна Гьорева подчерта, че не е вярно твърдението, че въпросното непродадено общинското жилище е с площ 100 кв.м. Жилището на ул.Търговска, бл. 30 е със застроена площ 41,29 кв.м., състоящ се от една стая, кухня и сервизни помещения в едно с мазе, със застроена площ 9,62кв.м. и таван – 10,30 кв.м. Всичко това общо прави 61.21 кв.м.
Пазарната оценка на апартамента, от лицензиран оценител е 31 600лв. Общинският съвет обаче има право да увеличи стойността, в случай, че реши да го продаде.
Относно наемателката, за която се твърди, че е бивша общинска служителка, Гьорева не коментира как, защо и дали е неправомерно или правомерно настанена, но тя като живеещ в жилището има право да пожелае да го закупи.

Коментари

коментара

Be the first to comment

Leave a Reply