Йорданка Фандъкова е в Перник! Столичната кметица сподели лична тайна – семейството или кариерата избира!

Кметът на гр. София Йорданка Фандъкова е в гр. Перник, научи „За Перник“.

За демократичното развитие на страната ни е важно жените да се утвърждават на ръководни позиции в бизнеса, в социалната сфера, в гражданския сектор и в политиката. Това заяви по време на дискусионния форум „100 жени в управлението“ зам.-председателят на ПП ГЕРБ и кмет на столична община Йорданка Фандъкова. Форумът се провежда в Перник. Фандъкова поздрави председателя на Жени ГЕРБ Ирена Соколова за успешната работа като председател на дамската организация на политическа партия ГЕРБ и подчерта, че си си дава сметка за това, което е преживяла г-жа Цецка Цачева като първата жена председател на Народното събрание на Република България. Кметът на София допълни, че с качествата на лидер, които притежава Цецка Цачева, нейната енергия, упоритост и толерантност, тя има потенциал да бъде президент-обединител на нацията, какъвто бе в Парламента.

 „Аз имам едно виждане, което ще си позволя да споделя с Вас, а именно, че жената на ръководна позиция не бива да забравя, че е жена. Тя трябва да с остане такава, защото човек е длъжен да остане себе си и да отстоява своите принципи“, каза още Йорданка Фандъкова. Тя беше категорична, че една жена трябва да полага два пъти повече усилия от мъжете, за да успява, и това се дължи на факта, че жената има много други ангажименти и съчетава много социални роли

Пред събралите се дами тя сподели, че пред нея никога не е стояла дилемата семейство или кариера.

За мен семейството е над всичко. Когато имаш стабилно семейство, което те подкрепя, тогава ти си  свободен да отдадеш цялото си време на работата. Макар и да отделям малко време на моето семейство, то това време е изключително пълноценно“, каза още зам.-председателят на ПП ГЕРБ.

Тя беше категорична, че когато жената има цел, когато има план и е достатъчно дисциплинирана и амбициозна, тя неминуемо успява да се справи с големите предизвикателства, които животът и поднася.

100 жени в управлението

Коментари

коментара

Be the first to comment

Leave a Reply