Коледен ретро влак на БДЖ минава през Перник

Коледни пътешествия с парен локомотив и празничен ретро вагон, в който децата ще бъдат посрещнати от Дядо Коледа и Снежанка, обявиха от „Българските държавни железници“ в четвъртък.

Коледни влакове ще има на 16 декември от София до Перник и обратно и на следващия ден – от София до Банкя и обратно.

По-следващата събота празничната композиция ще потегли от Централна гара София в 9 часа по маршрут през гара Разменна, Волуяк и Храбърско до Перник, където ще пристигне в 10:33 ч. Влакът ще има три вагона за пътуващите и един тематично украсен ретро вагон, където Дядо Коледа и Снежанка ще посрещат всички малки и пораснали деца.

Преди да отпътуват обратно към София с Коледния влак, всички желаещи ще имат достатъчно време да се разходят, да посетят Коледния базар в Перник и да се насладят на организираната празнична програма от Община Перник.

От Перник композицията ще тръгне обратно към столицата в 14:35 ч. по маршрут през Владая и Горна баня и ще пристигне в София в 15:45 ч.

Цените на билетите за пътуване в двете посоки по маршрута София – Перник – София са 58 лв. за възрастни и 29 лв. за деца до 10 навършени години с включени запазени места във влака.

На 17-и декември Коледният влак ще пътува два пъти по маршрута София – Банкя – София. Първият курс тръгва в 9:15 ч. от Централна гара София и 30 минути по-късно ще е в Банкя. Наобратно композицията ще потегли в 11:20 ч. Вторият курс на влака ще е от 14:00 ч. от София, а в обратна посока потеглянето ще е в 16 ч. и ще пристигне в София в 16:30 ч.

Коледният влак до Перник ще има пет вагона за пътниците и един специално украсен ретро вагон, който ще приюти Дядо Коледа и Снежанка и за това пътуване. Времето за престой на влака в Банкя ще бъде достатъчно за пътуващите да посетят Коледното градче в центъра на курортния град.

Цените на билетите за пътуване в двете посоки по маршрута София – Банкя – София е 46 лв. за възрастни и 23 лв. за деца до 10 навършени години с включени запазени места във влака.

Билети за Коледните влакове могат да бъдат закупени от билетните каси и железопътните бюра във всички гари в страната, както и онлайн./Медиапул