ЗИМА в ПЕРНИК: Снегорин аварира докато чисти улица, маса хора нямат ток, 300 електротехници цяла вечер възстановяват щети, чинар се срути и блокира входа на блок

Тежка снежна обстановка в Пернишко. Дори и машините, които имат за цел да почистват пътищата от снега, понякога попадат в снежния капан. 

Такъв е случаят от тази сутрин, видя ZaPernik.com. Шофьор засне аварирал снегорин, малко след моста на Друган. Снегоринът се е движел от Благоевград към Перник на излизане от магистралата при Долна Диканя.

Снимка: Борислав Митков, фейсбук

Разбрахме, че друг снегорин, който почиства квартала над болницата в Перник пък не може да продължи заради паднал кабел.

Снимка: Борислав Митков, фейсбук

На маса места из Пернишко няма ток –

в квартал Църква, Твърди ливади, град Батановци, селата в Пернишко. Ток няма и в Радомирско.

От ЕРМ Запад съобщават, че на мното места са регистрирани аварии от паднали клони. Множеството паднали дървета и клони скъсаха проводници, счупиха изолатори и събориха стълбове. Поради аварии на захранващи електропроводи високо напрежение към 8:30 часа сутринта без захранване са 7 подстанции, част от електропреносната мрежа.

От ЕРМ Запад мобилизират 300 аварийни екипа, които са снабдени с необходимата техника и оборудване за работа при тежки зимни условия. Работата им продължи през цялата нощ. Тя е затруднена от паднали дървета и непроходими пътища.

Дружеството формира кризисен щаб. Той постоянно наблюдава обстановката и пренасочва аварийните екипи там, където има необходимост.

Чинар се срути и блокира входа на блок

Огромен клон от чинар е паднал срещу вход В на бл. 11 в кв. Изток. От общината съобщиха, че аварийно-спасителния отряд се заема да премахне падналия клон.

ПРЕЗ НОЩТА

Огромен бор беше изкоренен от вятъра и тежестта на снега на ул.“Васил Левски“ в центъра на Перник.

При зала „Дружба“ имало няколко големи паднали дървета, които са скъсали и жиците на осветлението.

По пътя за село Радуй имало навявания и машините чистели пътя, за да могат близките на починала баба от селото да я погребат.

Спасителният отряд към свеното на Община Перник продължава да разчистав пътя и сломените дървена.

Коментари

коментара