ЯНКО Янков отново в Zvezde Granda! Предричат му финал, Цеца се похвали, че е пяла в Перник

Перничанинът Янко Янков отново участва в сръбското музикално шоу „Звезде Гранда“, разбра ZaPernik.com. Младият певец, който пее като автентичен сърбин за пореден път впечатли сръбското жури, а те му предсказаха финал. 

Яни от Перник е първият българин в Zvezde Granda. След като се разболя от COVID-19, за съжаление не можа да продължи в миналия сезон на предаването. Сега той отново се яви на голямата сцена и заплени журито, като те го наградиха с 6 от 7 гласа. Янко Янков продължава напред заедно с ментора си Snezana Djurisic.

След представянето си Янко каза на български език: „Много ви благодаря“, а след това на сръбски обясни, че се е притеснявал дали ще изпее песента както е искал, но е е доволен.

Журито не пести суперлативи за перничанина. Старият му ментор сподели, че в предишното си представяне Янко е бил „феноменален“, и че много съжалява, че се е наложило тогава да прекъсне участието си. Менторите са въодушевени, че Янко отново е на тяхната сцена и че е показал невероятни певчески качества, не само когато е пял сръбски песни, но и български. Впечатление е направило на сръбското жури и това, че Янко има много добър сръбски изговор. За представянето му сега, оценката на всички беше: „Отлично“.

Самият Янко в предишното си участие е споделял, че е израснал със сръбската музика.

Журито се пошегува с българския маниер да въртим глава настрани при съгласие и да кимаме, когато казваме не – точно обратното на приетото за маниер в другите страни. Старата менторка на Янко разказа комична случка, как го питала: „Янко, разбираш ли какво искам да ти кажа?“ , а той казал: „Да, да“, но въртял главата като за „не“.

Легендарната Цеца Ражнятович, която също е част от журито пък сама се похвали, че е пяла в родния град на Янко – град Перник.

Сръбското жури предсказа на Янко поне финал на „Звезде Гранде“. А ние му стискаме палци и за победа! Успех, Янко!

Коментари

коментара