РЕПЕТИЦИЯ: Пробив в цистерна с амоняк на гара „Разпределителна“ в Перник

Тактическо учение с участието на силите и средствата на основните съставни части на Единната спасителна система в Перник се проведе вчера. Както по-рано предупредихме, поради предвиденото мероприятие улицата бе временно затворена за преминаване. 

В учението участие взеха сектор ,, Специализирани оперативни дейности,, – София, Общинският щаб за защита при бедствия с председател инж. Мирослав Стоицев – ВрИД кмет на община Перник, който бе на място и доброволно формирование ,,Протожер,,.

Темата на обучението бе ,,Извършване на пожарогасителни и спасителни действия при жп инцидент с превоз на опасен товар,,. Според заданието на екипите бе обявено, че на ЖП гара „Разпределителна“ се е получил пробив на цистерна, превозваща амоняк и е обявено частично бедствено положение на територията на кв. „Сини вир“.

Работата бе разпределена така че доброволците, заедно с БЧК и общинска полиция да оказват помощ в евакуирането на хора от засегнатия район, а екипи от РСПБЗН Перник, Радомир и Брезник работеха по ограничаването на разпространение на газовия облак.

Учението се организира и ръководи от РДПБЗН- Перник.

Коментари

коментара