Мобилизираха полицаи и пожарникари за Изборите в Перник

Снимка:dnevnik.bg

ОДМВР и РДПБЗН  – Перник с мерки за охрана на местните избори в региона.

Служители на всички структурни звена на МВР в областта са ангажирани в охраната на изборните секции, на изборните книжа и на обществения ред във връзка с вота за кметове на общини, населени места  и общински съветници.

Екипи от полицаи и пожарникари са извършили охранителни обследвания на 154 обекта, където ще бъдат разположени 254 изборни секции, а също на 6 помещения за съхраняване на бюлетини и обработка на резултати. Извършен е инструктаж на 485 членове на общински  и секционни избирателни комисии и са връчени 254 брошури във връзка със спазването на правилата за сигурност и пожарна безопасност. Осигурени са резервни агрети при евентуално спиране на тока.

В събота преди обяд служители на МВР поемат охраната при транспортирането на изборните материали  и помещенията, в които ще се извършва гласуването до приключване на изборния процес.

На 28 октомври от 8,30 часа до 17,30 часа и на 29 октомври от 8,30 часа до 19,30 часа ще работят служителите в сектор „Българския документи за самоличност“ и паспортните звена в Районните управления, за да издават удостоверения за гласуване на граждани, които не притежават валидни лични карти, а желаят да упражнят правото си на вот.

Сигнали, относими към работата на МВР във връзка с изборите, могат да бъдат подавани на специалните телефони и имейли, открити в МВР и ОДМВР-Перник, а именно: МВР – 02/ 900 112 98, [email protected] ; ОДМВР-Перник – 076/ 676370[email protected].