ЗАПЛАХА за убийство връща в ареста прокурорския син от Перник

Кадър: NOVA

Районният съд в Дупница взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на 20-годишния син на прокурорa от Перник Бисер Михайлов – Васил. Той е привлечен от Софийска районна прокуратура като обвиняем за престъпление – закана за убийство към момиче, с което са имали интимна връзка.

Налице е реална опасност от извършване на престъпление. Първото деяние е извършено непосредствено след мярката „домашен арест“, по дело на Софийския районен съд и към момента наказателното производство, е в съдебна фаза. Второто и третото деяние са извършени, докато обвиняемият е с мярка „задържане под стража“, а четвъртото е извършено след като му е наложена мярка „домашен арест“ по същото наказателно дело на Софийския районен съд.

На 14 септември на пострадалата е осигурена лична охрана, с постановление на прокурор от Софийска районна прокуратура. Към настоящия момент срещу Михайлов има други две висящи досъдебни производства, това определя обвиняемия като личност с висока степен на обществена опасност, пише в мотивите на съда.

На 13 септември Софийската районна прокуратура обвини Васил Михайлов за четири закани за убийство на приятелката му. В един от случаите момичето е било ударено от Михайлов. Първият случай на заплаха е бил още когато Михайлов бе освободен първоначално под домашен арест преди около година. Другите заплахи за убийство са били през декември 2022 г., на 1 юли т.г. и на 21 юли т.г.

Михайлов има обвинения за други осем престъпления, извършени на територията на Перник, в периода от ноември 2021 г. до юни 2022 г. По делото срещу него беше внесен обвинителен акт в съда за нанасяне на средни телесни повреди на три лица, леки телесни повреди по хулигански подбуди на две лица, за непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и за закана с убийство. /NOVA