Библиотекари четоха Ерик Еманюел Шмит в ДГ „Родолюбче

Библиотекарите от Регионална библиотека „Св. Минков” продължават своите изнесени есенни читални за малчуганите от детските градини в Перник. Те гостуваха на децата от ДГ „Родолюбче”.

Пред децата библиотекарите представиха интересните истории за Котачето, което се страхуваше от всичко от книгата на Ерик Еманюел Шмит. Мъничките зрънца мъдрост за страха и смелостта, майсторски поднесени от известният писател философ, се харесаха много на малчуганите. От историите за котачето те разбраха, че никой не е смел по рождение, че смелостта не се състои в това да пренебрегваме страха, а в това да го преодоляваме.

Историите на популярния писател се харесаха много и на техните учителки, които познават автора и книгите му за възрастни.

Съвсем спонтанно децата от „Родолюбче” решиха да зарадват библиотекарите с нещо свое и затова им подариха рисунки. В замяна получиха от библиотекарите интересни книгоразделители със заръката да обичат книжките и докато се научат буквите, да настояват пред мама и татко да им четат детски книжки.

Коментари

коментара