Общинската избирателна комисия в Перник НЕ ВЗЕ решение за 4-те кметства, заседанието се разтури, за да могат членовете да сготвят вечеря и гледат „Игри на волята“

Общинската избирателна комисия в Перник не взе решение за четирите кметства, които ЦИК разпореди да бъдат разтурени за изборите – Изток, Калкас, Църква и Бела вода, научи ZaPernik.com. 

Заседанието на ОИК Перник бе насрочено за 17 часа. Типично за българската администрация, членовете са решили да прехвърлят отново топката в ЦИК, като ЦИК отново разгледа решението за касиране на изборите в четирите населени места. От ОИК са изпратили документ с решение на ВАС, в който се казва, че тези кметства са законни.

С наближваането на 20 часа обаче, ОИК Перник е решил да разтури заседанието, без от ЦИК да са дали втори отговор, за да могат членовете да сготвят нещо за вечеря и да гледат „Игри на волята“ по Нова телевизия.

Така казуса с кметствата на Перник, за които не се знае ще има ли избори или не се отлага за утре – 4 октомври 2023 година.

Следим темата!