Денислав Захариев от ГЕРБ с бомбастични разкрития по казуса с кметствата: ИТН на Слави Трифонов са изпълнили мократа поръчка, председателката на ЦИК, която закрива кметствата е регенерат, свързан с БСП

Общинският председател на ГЕРБ Перник Денислав Захариев отново коментира пред „За Перник“ горещия казус със закриването на изборите на четири кметства на територията на Община Перник.

– Господин Захариев, за довечера е насрочено заседание на ОИК, има ли промяна в позицията на партия ГЕРБ относно писмото на ЦИК за анулиране на изборите в четири кметства – Изток, Църква, Калкас и Бела вода?

Денислав Захариев, ГЕРБ: Позициятата на партия ГЕРБ е, че нашата партия е най-голямата в град Перник. И тя е жестоко ударена от този скандал. Това са наши квартални бастиони. Всички знаят, че в квартал Калкас успешната кметица Надка Павлова е от ГЕРБ. Всички знаят, че квартал Изток е син. Направихме сериозен пробив в кв. Църква. Квартал Бела вода отново кметицата е на ГЕРБ. Кажете ми, според Вас, не виждате ли щетите за партия ГЕРБ? Ще се борим, въпреки новата ситуация. Каквото и да е крайното решение, ГЕРБ ще се представи най-добре в тези населени места. Даже структурата е нахъсана двойно повече за победа и хората са зад нас.

– Смятате ли, че има политическа украска това решение да бъдат спреди изборите в тези четири квартала на Перник?

Денислав Захариев, ГЕРБ: Да, категорично! Изнасям Ви само факти, читателите нека направят изводите сами. Сигналите, които бяха изпратени от Перник към ЦИК, са на база жалби, написани от Има такъв народ. Причината е, че „Има такъв народ“ и БСП изгигнаха кандидати за кметове, които не живеят на съответните места. С което съзнателно направиха нарушение.  Тези хора напълно незаконно са издигнати там, няма начин от ИТН и БСП да не виждат това.

Ден след това нарушение, от ЦИК ни посичат с анулиране на изборите в четирите населени места. Забележете, че ЦИК е председателстван от Камелия Нейкова отново от „Има такъв народ“. Случайно ли е това? Тя връща писмо-указание до Перник да си закрием изборите в тези четири населени места.

Вестник Труд от дата 22 септември 2022 година пише за председателката на ЦИК: „Нейкова е свързана с три партии – БСП, Нова алтернатива и Има такъв народ“.

Оставям анализите за Вас и читателите.  За мен ясно си личи, че ИТН са извършили мокра поръчка, най-вероятно поръчителя е някой друг.

ГЕРБ се мобилизира и стабилизира от този удар. Очакваме решението на ОИК и тогава ще коментираме отново, какви ще бъдат нашите действия.

Коментари

коментара