ИЗБОРЕН АБСУРД В ПЕРНИК: Двете досегашни кметици на Изток и Калкас са пред нервен срив. Стотици граждани звънят по телефоните им, чакат обяснение какво се случва в кметствата им, но всичко е НЕЯСНО

Двете досегашни кметици на квартал Изток и квартал Калкас са пред нервен срив, научи zaPernik.com. Това стана след бомба новината на сайта ни от снощи, която тази сутрин се потвърди, че ЦИК възнамерява да анулира изборите в четири населени места – Изток, Калкас, Църква и Бела вода.

Досегашната кметица на кв. Изток Десислава Стоянова от „Движение за просперитет на Перник“ /с правата коса на снимката/ е шокирана от решението и силно притеснена какво ще стане с кметството. Пишат й стотици хора, телефонът й не спира да звъни. Тя не знае какво да отговори на хората, които желаят да имат кметство. Десислава Стоянова чака развитието на сигнала, но е много притенсена, разкриха нейни близки пред zaPernik.com.

Същото е положението с дългогодишния кмет на кв. Калкас Надка Павлова от ГЕРБ /с къдравата коса на снимката/. Тя не е могла да повярва на новината от снощи в ZaPernik.com и е предпочела да изчака писмото от ЦИК тази сутрин, но цяла нощ не е спала. Подготвя протести на главни пътища, ако се затвори кметството й, разкриват наши източници.

Казусът е супер заплетен. След жалене на ИТН, във връзка с дерегистрирани техни кандидати /имаше кандидат-кметове с объркани документи от БСП и ИТН/, ЦИК направи справка и установи, че четирите кметства на Перник – Изток, Църква, Калкас и Бела вода не фигурират в Националния статистически институт. ЦИК дава указания на пернишкия ОИК да анулира изборите в тези места.  ОИК трябва да се събере по-късно през деня.

Очакваме подробности!

Коментари

коментара