ПЪЛНА ДРАМА: Пътна помощ не може да изтегли катастрофиралия мигрантски бус в Брезник, скъса се въжето – ВИДЕО

Изтеглянето на бусът, в който са били превозвани нелегални мигранти и катастрофира в река в град Брезник, се оказа трудно. В ранните следобедни часове “Пътна помощ” пристигна от Перник, за да изтегли забилото се в коритото на реката возило, предаде Zapadno.com.

Инцидентът е възникнал минути преди 12 часа днес на второкласен път 63 в отсечката между центъра на град Брезник и разклона за брезнишкото село Бабица. Полицейски автомобил се е опитал да спре за проверка буса, но шофьорът му не се подчинил и започнало преследване по улица “Андрей Михайлов” в Брезник. Малко след административната сграда на “Държавно горско стопанство-Брезник” и преди мост, бусът завил встрани от пътя и вместо да вземе завой, се е забил в коритото на река Гоздовска. При опит бусът да бъде спрян патрулният автомобил леко е одраскан.

Височината, от която превозното средство е паднало, е около 5 метра. След падането в реката шофьорът побързал да избяга от местопроизшествието. Мигрантите също се разбягали, въпреки че част от тях били пострадали. Бежанците започнали да бягат в различни посоки. Работещи в близки до инцидента обекти се опитали да спрат част от бягащите бежанци. Малка група от тях била хваната от полицаи в района на изложбена сграда “Военен клуб” към Общински исторически музей-Брезник. Част от заловените мигранти са откарани в полицейското управление, а пострадалите са транспортирани с линейки до Перник и София. Превозното средство, с което са прекарвани мигрантите, е със софийска регистрация.

След края на огледа на местопроизшествието, “Пътна помощ” пристигна на място, за да изкара буса. Първият опит се оказа неуспешен, тъй като въжето за теглене се скъса. Това предизвика забавяне на изтеглянето, което дойде добре за екип на NOVA, който пристигна на мястото да снима забилия се в реката бус

Коментари

коментара