Удари Първият звънец в Перник

Кметът на община Перник Станислав Владимиров откри новата учебна година в ОУ „Св. Иван Рилски“. Пред учениците и учителите на най-голямото пернишко училище той сподели, че първият учебен ден се помни винаги и всички емоции от него остават в сърцето.

„Няма как в такъв ден да не се вълнуваме, защото училището е дало много на всеки един от нас. Затова пожелавам на всички ученици да натупат знания, които да им дадат основа, която да сбъдне всичките им мечти“, каза още Владимиров.

Той добави, че няма как без добри условия да се осъществява добър учебен процес. „Затова придобивки като новия корпус с плувен басейн трябва да бъдат използвани от всички“, каза още кметът на Перник. След като откриха новата учебна година кметът Владимиров и директорът на ОУ „Св. Иван Рилски“ Цветана Пиралкова посетиха и новия учебен корпус с басейн, в който ще се обучават ученици от основното училище и ПМГ „Христо Смирненски“.

Владимиров откри новата учебна година и в ГПЧЕ „Симеон Радев“, заедно с кмета на кметство „Изток“ Десислава Стоянова, където пожела на всички ученици да натрупат знания, които ще им позволят да сбъднат мечтите си.

„Бъдете не само добри ученици, но и добри хора. Бъдете обединени, защото през последните четири години перничани показахме, че когато сме заедно можем да устоим на всичко“, призова Владимиров.


Директорът на училището Теменужка Крумова приветства учениците и техните родители и добави, че всяка нова учебна година носи много вълнение и отговорности.

„Години наред чакахме сградата на нашето училище да придобие съвременна визия и търпението ни се увенча с успех. С оправдано самочувствие можем да кажем, че това е нашата гимназия и искам да благодаря на кмета на общината Станислав Владимиров и екипът му, че съдействаха за постигането на този резултат“, каза още директорът на училището.


Зам.-кметът на община Перник инж. Мирослав Стоицев бе гост на откриването на учебната година в XII ОУ „Васил Левски“ и ПГТС „Арх. Йордан Миланов“.

„Всяка година, когато търсим най-хубавите думи за този празник, осъзнаваме, че вълненията и емоциите не се побират в едно слово“, каза Стоицев и призова учениците да бъдат упорити и амбициозни откриватели. „Пред вашата напориста младост няма прегради. Трупайте знания, овладявайте умения, не губете устрема си да научите повече. Помнете – знанието е сила, която променя света“, каза още Мирослав Стоицев.


„15 септември е един от необозначените в календара официални празници на България. Поколения българи го носим в сърцата си като големия ден на началото, в който продължаваме да градим своето бъдеще“, заяви зам.-кметът Стефан Кръстев на откриването на новата учебна година в ПМГ „Христо Смирненски“. Той присъства и на първия учебен ден в най-старото пернишко училище VI СУ „Св. Св. Кирил и Методий“, където училищния праг прекрачиха над 400 ученици.

Секретарят на общината Мартин Жлябинков присъства на откриването на учебната година в X ОУ „Алеко Константинов“ и Професионалната гимназия по икономика.

„Българите носим в себе си още от Възраждането преклонението пред учителя, човекът, който днес изгражда нашето утре. Неговият професионализъм и отдаденост са нашата надежда, вяра и любов. С него прекрачваме прага на знанието“, заяви секретарят на Община Перник. Жлябинков пожела на учениците да имат много успехи и радост в обучението си.


Гост на откриването на учебната година в СУ „Темелко Ненков“ пък бе зам.-председателят на Държавната агенция за закрила на детето Ивайла Касърова.

Коментари

коментара