ЗАКЪСА ГО СЪВСЕМ: Прокурорското синче от Перник се заканил с убийство на гаджето си, повдигнаха му обвинение

Снимка: БТА

Софийската районна прокуратура (СРП) повдигна обвинение на Васил Михайлов, известен още като прокурорския син, за закана с убийство на жена от Перник.

По-рано през деня стана ясно, че е обискиран дома му заради заплахи за убийство към неговата приятелка Боряна.

В периода от 28.10.2022 г. до 21.07.2023 г. при условията на продължавано престъпление с четири деяния обвиняемият се заканил с убийство към потърпевшата, информират от държавното обвинение.

На 28.10.2022 г. около 04,00 часа в апартамент в Перник, Михайлов се заканил с убийство на жената, като ѝ казал: „Ще те убия!“, а след това започнал да нанася удари с ръка по лицето ѝ. На неустановена дата през м. декември 2022 г. и на 01.07.2023 г. се обадил на жената по телефона и отново ѝ казал, че ще я убие. На 21.07.2023 г. около 17,30 ч. в Перник обвиняемият отново се заканил с убийство спрямо Б.Р.

По случая е образувано досъдебно производство, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода“ за срок до 6 години.

В хода на разследването в рамките на днешния ден са извършени обиск и претърсвания и изземвания на адрес Перник и бяха събрани достатъчно доказателства за привличането на В.М. към наказателна отговорност.

Предстои да бъде внесено искане в съда за разглеждане на дело за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия