Драстично намаляха загиналите по пътищата в Перник

От началото на година до 30 юни тази година на територията на Пернишка област са регистрирани 27 тежки пътнотранспортни произшествия с 1 загинал и 27 ранени граждани. За същия период на миналата година са станали 31 тежки пътнотранспортни произшествия с 10 загинали и 29 ранени.

Както вече писахме, специализирана полицейска операция по метода „Широкообхватен контрол“ се проведе вчера в Перник.

Акцията бе по автомагистрала „Струма“ преди Трети тунел посока Перник. В нея взеха участие служители от сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – Перник, Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ и представители на БГТОЛ.

В рамките на 4 часа – от 07, 00 до 09, 00 ч. и от 14, 00 до 16, 00 ч. съвместните екипи осъществиха контрол за употреба на алкохол и наркотични вещества, използване на обезопасителни колани и системи за деца, неправоспособност, техническа изправност на автомобилите, претоварване и превоз на извънгабаритни товари.

Проверени са 23 товарни и 30 леки автомобила и 57 водачи и пътници. Установени са 12 нарушения, като са съставени 9 акта за установяване на административни нарушения и 3 глоби по фиш. 3 от актовете са за липса на задължителната застраховка „Гражданска отговорност“ и управление без обезопасителни колани, 3 за неизрядни документи, 2 за претоварване и един за извънгабаритен товар. Връчени са 13 електронни фиша за вече извършени нарушения.


От Пътна полиция призовават гражданите да спазват правилата за движение, да шофират със съобразена скорост и да не предприемат рисковани маневри на пътя. През летния сезон пътуванията се увеличават, а температурите навън са доста високи. Това е сериозна предпоставка за настъпване на по-бърза умора от страна на водачите, което може да доведе до заспиване или предприемане на забранени маневри. По-честото спиране за почивка и ползването на освежителни напитки би предотвратило пътни инциденти.

Коментари

коментара