Сурвакарска група от Пернишко се прибра от фест в Сърбия с огорчение

Вместо с радостта от преживяното, с огорчение и обида се прибраха сурвакарите на пернишкото село Светля от фестивал в Босилеград, Сърбия.

Групата бе поканена за участие и всичко минало в реда на нещата, преди сурвакарите да е трябвало да преминат границата и да се приберат в България.

За съжаление сръбските граничари, обичайно за тях са се държали ужасно, като развалили настроението на перничани. За това сподели в социалната мрежа Николай, който е бил шофьор на групата.

Ето какво разказа той, след като се зарече, че крака му повече няма да стъпи в съседката ни:

Здравейте, казвам се Николай Коларов и понеже нямам профил във ФБ пиша от този на сина ми. В понеделник с кукерската група от село Светля посетихме Босилеград в Сърбия по тяхна покана. Хората от групата бяха уникални и се раздадоха за доброто настроение на гражданите от този град. Аз бях шофьор на един от автобусите. На връщане към БГ ни спряха техни милиционери и ми се случи нещо, което за 32 години, като професионален шофьор не се е получавало! НАПИСАХА МИ ФИШ ЗА ПРЕВИШЕНИЕ НА СКОРОСТТА С 1(ЕДИН) КМ!!!
Въпреки моите упреци, че това е в статистиката грешка, питането ми за елементарен толеранс и най вече Огромния Факт, че возя пълен автобус с хора, които им направиха фестивала този ден сръбския милиционер ми показваше фиш, направен на него от наши катаджии от Кюстендил. Стойността на глобата не е голяма, но ни развалиха настроението, а на мен не ми остана нищо друго, освен да надмина Христо Стоичков на терена, когато си говореше със съдиите! Мой крак в Босилеград няма да стъпи по никакъв повод, защото обидата за мен е огромна! Не знам как ще развиваме добросъседски отношения при такива кански простотии!!! А на сърбите ще им кажа само едно – никакъв ЕС няма да видите нито с двуличната си политика, нито с балканския си шовинизъм и простотия!

Коментари

коментара