8 престъпления: Стартира делото срещу прокурорския син от Перник

Снимка: БТА

Прокурорският син Васил Михайлов, известен още като пернишкия бияч, отново поиска по-лека мярка – „домашен арест“. Съдът обаче отхвърли молбата му с мотива, че обвиняемият се е сбил със задържан, когато е пускан от ареста на 27 октомври м. г. Това е второ разпоредително дело в Районния съд, защото се наложи смяна на съдията. Васил Михайлов е обвинен в 8 престъпления.

„Цитира се някаква справка за инцидент, без да е проучено, че инцидентът е провокиран от Денис, а не от подзащитния ми. – Е, все някой го провокира вашия? – Какво сега, ми да. Нали знаете и вие го провокирахте да наговори глупости“, каза Велин Велинов, адвокат.

Снимка: БТА

„Делото се отложи, защото на днешния етап бе проведено ново разпоредително заседание, поради това, че в делото встъпи определеният резервен съдия, а на следващото съдебно заседание на 9 май ще започне разпита на свидетелите“, коментира Георги Иванов, прокурор, съобщи БНТ.

Снимка: БТА

Припомняме, че преди да стартира делото посъщество срещу сина на прокурор Бисер Михайлов от Перник,  имаше масови отводи на съдии от Перник и София.

Васил е обявен в осем престъпления – за нанасяне на средни телесни повреди на трима души, леки телесни повреди по хулигански подбуди на други двама, за непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и за закана с убийство.

Коментари

коментара