НЕ СЪЖАЛЯВАЛ: Прокурорското синче от Перник раздава „морал“ със свастики в килията, не харесвал роми

Снимка: Свобода Атанасова, БНР

„Аз нарисувах на стената някои неща – хитлеристки надписи и не съжалявам и не мога да кажа, че не съм прав, защото аз не харесвам някои хора и ще Ви кажа защо. Защото след 50 години ще ни контролират, имам предвид хората от ромски произход. Не ги харесвам, защото съсипват държавата и полицията ги пази. Не изповядвам нацистка идеология. Дойде началникът и ми каза да го изтрия. Изтрих го и той ме наказа след една седмица.“

Това разказал пред Административния съд в Кюстендил Васил Михайлов, син на бившия зам.-окръжен прокурор на Перник Бисер Михайлов, пише 24 часа. Той обжалва заповедта за преместването си от затвора в София в този в Бобов дол.

Михайлов е подсъдим по осем обвинения – закана за убийство, три средни и две леки телесни повреди, както и две хулиганства и делото срещу него е в Софийския районен съд, след отвод на всички съдии в Районния в Перник.

Прокурорският син бе задържан на 21 декември м. г. и настанен в затвора в София. След седмица в приемно отделение е преместен в група, в която се държат обвиняеми и подсъдими, за да са отделно от осъдените.

Със заповед от 31 януари т. г. на главния директор на ГД „Изпълнение на наказанията“ е преместен в Бобов дол, защото с поведението му бе се застрашила сигурността в затвора в София. Михайлов обаче оспорва заповедта и иска да бъде върнат от Бобов дол обратно в София. „Едната от главните причини е, че приятелката ми, която е най-близкият ми човек, живеем заедно с нея, не живея с майка си и баща си, тя учи в университета в София и й е по-лесно да идва на свиждане при мен. Правя свиждане само с нея. Другото нещо е, че ме местят несправедливо в друг затвор“, обяснил пред съда подсъдимият.

В хода на делото станало ясно, че за краткия си престой зад решетките в София вече има няколко наказания. Едното е за притежание на мобилен телефон и Михайлов си е признал, че е негов. Другото е за наличие на 0,31 промила алкохол, което не признава и твърди, че се е жабурил с вода за уста. Има и наказание за сбиване с друг затворник. Тогава получил наказание – лишаване от хранителна пратка 3 месеца.

„Това е единствената ми конфронтация в Софийския централен затвор. В ареста на „Г. М. Димитров“ съм имал и други, бил съм се с някакви момчета, но това е друга работа“, разказва Михайлов. Оправдал и последното си нарушение за изписване на нацистки надписи по стените на килията./trafficnews.bg

Коментари

коментара