Перничани в ШОК: Хипермаркети им спряха паркирането на аванта, слагат им скоби на колите

Снимка: Мишо Михайлов

Перничани са шокирани. В Перник започнаха да слагат скоби на колите. Но не, не става дума за синя зона, а за частен контрол.

Тъй като очевидно доста шофьори по типично тарикатски начин са решили да ползват паркингите на големите хипермаркети в Перник за лични цели, от веригите предприеха драстични мерки.

Табели поставени на паркингите указват, че безплатния престой е до два часа, след това се заплаща. В противен случай на колата се поставя скоба, а за да я махнете, трябва да си платите надвишения престой. Това е отдавнашна практика на хипермаркетите в София например, където трафика е голям и никой не ти позволява да порзваш паркингите за нещо друго освен да напазаруваш и да си тръгнеш.

Посланието е ясно:

Паркингите са предназначени за клиенти на съответния магазин, които пазаруват и си тръгват, а не за хора от съседния блок, на които им е по-лесно да си паркират в….частна собственост.

Перничани обаче са силно впечатлени от този ход на магазините, които им спират паркирането на аванта и не спират за заливат социалната мрежа със снимки и коментари. Някои дори се заканват, че ще режат скобите с флексове.

Някои жители на града, които очевидно активно използват паркингите за лични цели, не могат да си намерят място от яд: те доста отдавна са чели и гледали въпросните табели, но са си знаели, че са бутафорно поставени и никой не слага скоби. И сега изведнъж, без предупреждение, са започнали да ги закачат със скоби! Ама не е честно, нали? Вероятно трябваше до табелата да сложат уведомителна бележка, че вече не е бутафорона…

Ето какво пише перничанката Светлозара Велчева по случая :

„Понеже за последните няколко дни на различни места в интернет, а днес и на живо видях разправии по повод скобите, които се слагат на частните паркинги на част от големите магазини в Перник, реших да пусна тази снимка с цел информиране на гражданите.
Много ми е интересно как служителите са поставили табели из целия паркинг, но все още има хора, които си мислят, че паркингът е със статут на улицата пред къщата им и заплашват с рязане на скоби с флексове на батерии и почват саморазправа с възрастните охранители на обекта.
Интересно ми е, дали тези хора, когато ходят в друг град, София, Благоевград, Кюстендил, Дупница си носят флексовете, с които заплашват или чинно си плащат по 1лв за синя зона?“

А коментарите  под поста й са в духа „разни хора- разни идеали“:

– Айде стига .Всички вериги ни баламосват с цените, а вие им мислете за паркингите . Българската земя е за българите и трябва да може да се използва. Защо като паркирате в градинката никой не мрънка ?

– Няма оправия със селяндурите. В София ги гърбят. Масово. Ама тука им е бащиния.

Коментари

коментара