Отново НАБИХА ЛЕКАРИ в Перник: Мъртво ПИЯН пациент, докаран от случайни граждани буйства пред мед.сестра и санитарка

Перничанин е задържан за причиняване на телесна повреда на медицински работници, съобщиха от областната дирекция на МВР в Перник.

Инцидентът е станал вчера, около 08, 30 ч., в Спешно приемно отделение при МБАЛ „Рахила Ангелова“ – Перник. Медицинска сестра и санитарка станали жертви на агресивен и видимо употребил алкохол пациент. Мъж бил докаран с линейка в спешното отделение по сигнал на граждани, които го забелязали в безпомощно състояние на улица в град Перник.

При опит да му бъдат извършени манипулации, ударил в областта на главата и дясното рамо санитарка и наранил лява скула на медицинска сестра. След подаден сигнал на телефон 112 органите на реда реагирали незабавно и на място задържали 58-годишен перничанин. Мъжът бил във видимо нетрезво състояние и отказал кръвна проба за изследване концентрацията на алкохол в кръвта му.

Наложена му е полицейска мярка за срок до 24 ч. Уведомена е Районна прокуратура – Перник и е започнато бързо производство по чл. 131, ал. 1 от Наказателния кодекс.

Коментари

коментара