КОНЕТЕ на Бари от Трънско излязоха на пътното платно. СТРЕЛЯХА ми козите и кобилите, КРАДАТ ми захранването на електропастира. МАХАМ СЕ!

Снимка: Марияна Игнатовa

Конете на Здравко Йосифов или Бари, както го наричат хората в трънското село Докьовци, са тема за местните от няколко години. По-рано днес Мартин Николов сигнализира до Zapadno.com за свободно пуснати на платното за движение покрай селото коне. Оказва се, че животните са на Здравко Йосифов, към който местни хора имат не изпитват добри чувства.

“😡ВНИМАВАЙТЕ НА ДОКЬОВЦИ колеги шофьори!!! Ей този Бари, евала добре си гледа стоката, по път спят и пасят, по село си живеят, на това му се вика добър стопанин😡, ама нали е под защитата и на кметския наместник и на Кметицата, само той има права и за всички негови безобразия е вечно невинен. Как да не го ожалим!!!” Това е написала в оригиналната публикация Марияна Игнатова жител на трънското село Докьовци, което е опустошено от безпризорно пуснати коне, които изпобутаха всички видове огради на местните къщи! От години го има този проблем, но никой нищо не прави тъй като господата роми са недосегаеми поне за Трънската администрация явно защото няма никакъв контрол! Добавям линк към оригиналната публикация, за да се даде гласност на този проблем чрез вашата медия. Благодарим ви, писа Мартин Николов.

Оказва се, че конете са заградени в имот с площ от около 100 декара, който се стопанисва от Здравко Йосифов. Човекът не е от района, но работи в частна фирма за дърводобив в Трънско. Проблемът с конете се е появил преди около месец, когато е подаден сигнал от местни хора, поясни за Zapadno.com кметският наместник на село Докьовци Васил Божилов.

Здравко Йосифов е запознал кварталните полицаи с проблема и дори е подавал сигнал в полицията. Електропастирът, с който е ограден имотът, не може да функционира, тъй като акумулаторите, с които се захранва са откраднати.

“И друг път са ми краднали и аз съм го казал на кварталните. Два акумулатора там ми липсват. Сега са вземали уреда от електропастира. Това го правят от Докьовци. Значи, стреляха ми козите, кобилите ми стреляха. Правят ми големи нарушения. Сега ще взема пътен лист и към Кюстендил ще си закарам конете. Ще пускам жалба срещу тия, които са ме писали във Фейсбук. Ако не ми обърнат внимание, отивам директно в София”, каза за Zapadno.com Здравко Йосифов.

Мъжът срещал заплахи и псувни от хора в селото и твърди, че с нищо не ги е провокирал да се държат така.

Коментари

коментара