Възхвала за музейната работничка Нотева – пример за гражданите на Перник

Увод

Вчера информирахме перничани , че жена е разпространила незаконни кадри от снимачната площадка на клип на певицата Гери – Никол в Минна дирекция Перник и това е музейната работничка Силвия Нотева, която настройва града срещу клипа, чийто връх е расов кон в коридора на Дирекцията.

Съобщихме ,че негативното поведение на музейната работничка към областния управител на Перник в публичното пространство се крие личен мотив – управника е създал работа на работничките, сред които Нотева да направят инвертаризация на експонати от Дирекцията. Съобщихме , че работничката Нотева оттогава критикува морално във фейсбук всичко, което областния управител на Перник – художника Людмил Веселинов прави с Дирекцията. Изказва се негативно за сайта “ За Перник“.

И тя, работничката Нотева взела ,че се засегнала по някакъв начин от нашето разкритие. Не ни е разбрала правилно.

Изложение

Медия да плюе, очерня, критикува чиновник , общинар или държавен служител през 21 век ? Такова нещо няма! И не може да има! Ние , другарко Нотева ви харесваме. Много. И ви възхваляваме. Обожаваме! Затова трудовия ни колектив е готов с нова, прекрасна възхвала за вас. Надяваме се сега да бъдем вече правилно разбрани:

Хвалим ви как успяхте да се вмъкнете в сграда , в която не работите и да излъжете охраната. Невероятно възпитание. Били сте трима човека – колеги , истински смелчаги от музея на Перник.

Хвалим ви как сте застанали зад режисьорите, колегата ви снима тайно Гери-Никол , а след това от личния си фейсбук профил вие качвате незаконните кадри. После ги триете , сигурни сме ,че не е от страх, а от смелост.

Хвалим ви , че имате смелостта да нарушавате авторски права и интелектуален труд. Бихте били чудесен пример за младите. Не ви укоряваме. Даваме Ви за пример! Вие сте такъв!

Вярно ли е, че в петък не сте била на работа по думите на директорката на музея? Така е казала лично на продуцента на Гери-Никол, който е дошъл в Перник за втори път, за да ви потърси лично , след като му качвате незаконно заснетите певици във фейсбук и да подаде сигнал в полицията срещу вас. Шефката ви се е молила да не подават сигнал срещу вас. Нямало ви е на работа. Чуден пример. Така трябва да бъде всеки чиновник. Кой нормален човек вече ходи на работа? Всички са болни или с извинителна бележка.

Кой казва, че сте мързелива?! Това е печатна грешка. Та вие толкова много коментари срещу Гери Никол, срещу великата картина Харамии, изложена в Дирекцията, срещу областния управител Людмил Веселинов , срещу сайта „За Перник“ написахте , че никой нормален човек не може да ви помисли за мързел. Чиновник мързелив няма! Всеки знае това. Това е най-работливата прослойка от населението ни.

Хвалим ви – вие имате гениален ум. Как само ви хрумна да пишете негативни коментари във фейсбук ,а двамата ви колеги служители от музея да ги лайкват. После обратното – те пишат, а вие лайквате. Гениално измислено! Е, нямате много съмишленици , но и така сте сила. С вас сме!

Съберете подписка да се махне великата картина Харамии от Дирекцията, може би. И да се върне откраднатата икона на Св. Иван Рилски, която е изчезнала по времето ,когато Минна дирекция е трябвало да бъде контролирана от вашия музей като регионална културна ценност. Изчезналите картини на художника Никола Танев, ученик на Моне, също.

Харесваме вашето мнение , че картината Харамии, която се превръща в емблематична за сградата не е на мястото си в Перник. Тук хората обичат лопати за експонати. Гумени манекени с каски на глава и залепени мустаци, а не истинско изкуство.

Хвалим Ви как не се притекохте да спасите, когато изнасяха дъбови маси и мебели от Минна дирекция. Трябваше мутрите да си ги отнесат по къщите си, както сториха с иконата на Св. Иван Рилски .

Хвалим ви, Нотева как само ръсите висок морал. Увереността ви да сте пример в обществото е осенителна.

Заключение

Харесваме ви, Нотева! Вие сте стар персонаж в нашия сайт. Писали сме за вас все с добро , знаете. Всъщност всеки се случва да сгреши. Да направи нещо ,което не трябва. Именно тук са медиите – да са коректив. Нормално е човек , когато сбърка вместо да задълбава и да подкопава всичко, което се прави в Перник , заради собственото си оцеляване , просто да каже…направих грешка . И това е.

Относно Гери-Никол, картините и Дирекцията, историята ще покаже кой крив-кой прав. На едни им харесва, на други не. Хората дори гласуваха, както предложихте Вие:

Сега, вие сте на ход, Нотева. И вашите двама колеги, с които си лайквате взаимно атаките. А ние , ако се наложи ще измислим и ода във ваша възхвала.