ВиК Перник ЗАРЯЗА 8 дни 120 души без вода

Осми ден около 120 човека са оставени без вода в град Батановци, разбра ZaPernik.com. От ВиК Перник няма никакво уведобление и обяснение защо е така, а телефоните не се вдигат. И към този момент, броени часове до Бъдни вечер, хората от махала Андрейна са оставени без вода.

Напрежението ескалира. А от ВиК Перник си прехвърлят топката и лъжат – по думите на кмета на Батановци Петров.

„Това не е нормално! Да оставят хората осем дни без вода, без никакво уведомление, без никакво обяснение защо и кога ще имат вода, без да предупредят мен като кмет…“, ядосва се кметът Петров.

Той е уведомил вече областния управител на Перник, кметът и зам. кметът на Перник за случая, но „никой не може да се справи с лъжите на ВиК“.

От водното дружество казват, че била изгоряла помпа, след това, че хората са на воден режим. Никой обаче не знае за този воден режим освен може би шефа на водоснабдителното дружество.

Хората не знаят кога ще имат вода.

По последни разговори от ВиК съобщили, че щели да пуснат водата на батановчани тази вечер към 22:00ч. и отново ще я спрат утре на Коледа в 6:00ч. сутринта. Според кметът обаче това е абсурдно, тъй като водата в махалата не се знае кога ще дойде тази вечер.

Засега се знае, че в този диапазон ще пускат вода на жителите от махала  Андрейна.

Радослав Петров съобщи за ZaPernik.com, че в момента по най-бързия начин се прави проект съвместно с кмета на Перник, махала Андрейна да бъде привързана към Батановския водопровод и проблемът да се реши веднъж завинаги. Проектът е на финалната права, но дотогава хората са принудени да спазват водните режими на ВиК, за които дори не са осведомени.

 

 

Коментари

коментара