Задържаха обявен за издирване заради убийството на 22-годишно момче в Радомир

52-годишен радомирец, обявен за издирване във връзка с извършено тежко криминално престъпление е установен и задържан от служители на ОДМВР – Перник

В резултат на проведени оперативно-издирвателни мероприятия е установен и задържан обявения на 06 юли тази година за общодържавно издирване 52-годишен радомирец.  Заподозреният за извършено тежко криминално престъпление мъж е задържан преди ден в гр. Радомир след проведена специализирана полицейска операция от служители на сектор „Специални тактически действия“ при ОДМВР – Перник и колегите им от РУ – Радомир, под надзора на Окръжна прокуратура – Перник.

Привлечен е като обвиняем по чл. 115 от Наказателния кодекс и е задържан за до 72 часа с прокурорско постановление.

Сигнал за извършено убийство на 22-годишен радомирец беше подаден на 05 юли тази година в ОДМВР – Перник. Младежът е починал след прострелна рана в областта на главата. Тогава е изяснено, че е възникнал спор между двама младежи, в който се включили и бащите им.

По-късно, в междублоково пространство в гр. Радомир е установен изгорял лек автомобил „Фолксваген“, ползван от задържания вече 52-годишен радомирец. От тогава мъжът се укриваше и беше обявен за издирване.

Действията по разследването продължават.

Коментари

коментара