Третокласничка от Перник спечели Национална награда

Третокласничка от Перник спечели Национална награда в конкурс за изработка на кукла „В очакване на Коледа“. Алина Михайлова е от 3-г клас при Х ОУ „Алеко Константинов“ гр. Перник. Тя се е включила в благотворителния конкурс организиран от бургаското сдружение „Усмивка“, съобщиха за ZaPernik.com.

За Девета поредна година сдружение „Усмивка“ гр. Бургас съвместно с читалище „Св. св. Кирил и Методий 1985“ организират Национален конкурс за изработка на кукла „В очакване на Коледа“ – тема на конкурса „Приключения с Ная“.

Куклите ще бъдат подарени на деца от Защитените жилища и Социални домове на територията на гр. Бургас и поставени в навечерието на Коледа под „Елхата на доброто“ в сградата на Областна Администрация гр. Бургас. Част от тези кукли се даряват и на децата от Детските отделения, които се лекуват в УМБАЛ Бургас .

За учениците от този клас включването в благотворителни кампании не е нещо непознато. Наскоро те подкрепиха Фондация „Искам бебе“ с ръчно изработени подаръци и сувенири за коледен базар, средствата от който ще помогнат на двойки с репродуктивни проблеми.

Коментари

коментара