Полицията си прави ГАВРА със сградата на Минна дирекция, изпрати жената на шефа на ТЕЦ-а да разследва

Часовете след като се разбра, че сградата на Минна дирекция в Перник е разбита от служителите на Мината, които се изнасят оттам, полицията изпрати разследващ полицай Биляна Спасова на местопрестъплението. Тя е съпруга на Любомир Спасов, който в момента е директор на ТЕЦ Бобов Дол, а преди това беше шеф на ТЕЦ-а в Перник. И двата са в една бизнес група с Мината.

Полицайката Спасова седяла на буквата „Ф“ и викала „Дали са ви опис на вещите“.

Вместо да брани обществената сграда и интерес, Спасова е защитавала интересите на Мината, като е внушавала, че може да си изнася имуществото от там, разказват онемели свидетели.

Полицията си прави гавра с изпотрошената сграда на Минна дирекция “, коментира областният управител на Перник Людмил Веселинов пред zaPernik.com.

Областният управител на Перник пита дали е докладвано на прокуратурата за криминален инцидент и какво следва от това.

КАКВО СЕ ЗНАЕ ДОСЕГА:

Стълбището на Минна дирекция е изпотрошено с метална каса. Стълбището е едно от ценностите на сградата, която вече е културна ценност с национално значение.

Работниците на Мината са търкали металните каси по стълбите и са ги изпочупили.

Служителите на Мината са заплашвали с изречение , че ако „требвало“ ще изпотрошат всичко, съобщиха от Областната администрация на Перник.

Днес, 8 декември е последен ден, в който бившите обитатели на сградата на Минна дирекция трябваше да я напуснат, след като Областната администрация я откупи чрез търг. Отговорният за предаване на сградата от НАП на Областната администрация обаче не се появява днес.

Областният управител на Перник Людмил Веселинов , който вече е принципал на сградата, след като тя бъде взета от Мината чрез търг на НАП е на място. Това е страшно кощунство. Полицията трябва да залови виновните и да си понесе наказанието “, казва Веселинов.

Областният управител на Перник Людмил Веселинов  е привикал директорът на Мината. Рушителите са признали за вината си и обещават, че в рамките на деня ще бъде направен проект, с който да възстановят стълбището. Това обаче не може да стане без съгласуване с Национален институт за недвижимо културно наследство.

Коментари

коментара