Сто деца от Перник с храна за КОЛЕДА

Сто деца в риск от област Перник ще получат хранителни пакети за Коледа. Това съобщи Зорница Иванова, специалист към Областния съвет (ОС) на Българския червен кръст (БЧК) в Перник.

Двадесет и пет тях ще бъдат разпределени към община Радомир, а останалите седемдесет и пет ще бъдат раздадени на ученици от Перник.

Инициативата е традиционна за този период на годината и с нея червенокръстците целят да окажат внимание и грижа преди празниците на определена целева група.

Коледните пакети, всеки на стойност 10 лева, съдържат подходящи хранителни продукти, с които да бъдат зарадвани децата от начален курс. Средствата се отпускат от бюджета на националната хуманитарна организация.

Това е само един от проектите, по който работи ОС на БЧК в миньорския град.

На 16, 17 и 18 декември доброволците от младежката структура ще проведат традиционния си коледен базар на площад „Кракра“. Те ще предлагат празнични сувенири и артикули, изработени от училища, клубове и партньорски организации. Събраните средства от кампанията ще се дарят за осигуряване на безплатна храна на нуждаещи се деца от Средно училище „Темелко Ненков“ в Перник по програма „Топъл обяд“./БТА

Коментари

коментара