Страшен скандал с ГЕРБ в Перник! Председателят на образованието в парламента Красимир Велчев си плю на кариерата в Перник! Шефката на образованието в миньорския град ГАЗИ ЗАКОНИТЕ

Страшен скандал е на път да взриви образователните и партийни среди в България. Скандално меропртиятие на ГЕРБ в Перник нарушава законите в страната. Партийна среща в Двореца на културата се извърши при пълно нарушение на законите на Република България. 

През лятото на 2022 година, парламента прие промени в Закона за предучилищното и училищното образование, в които деполитизират системата на образованието у нас. Предложението на МОН е провокирано от множество случаи, при които служители от РУО в страната извършват политическа дейност и участват активно в партийни мероприятия.

Точно това направи пенсионираната шефка на РУО (Регионално управление на образованието) в Перник Ваня Коконова.

На пълната с подчинени учители и директори на училища в Перник зала в Двореца на културата се проведе партийно събрание на ГЕРБ.

На него най-отпред, на широката маса са само муцини на партията. И Ваня Коконова – шефката на РУО Перник. В пълно нарушение на Закона, споменахме по-горе.

На масата на властта са:

Емил Костадинов – областен лидер на ГЕРБ Перник

Христина Георгиева – депутат от ГЕРБ

Юлиян Ситарски – лидер на СДС, част от коалицията ГЕРБ-СДС

Кирил Ананиев – депутат от ГЕРБ и бивш министър на ГЕРБ.

Красимир Вълчев – бивш министър на образованието на ГЕРБ, сега шеф на образователната комисия в парламента.

Александър Йорданов – евродепутат от ГЕРБ-СДС и…

Ваня Коконова – директор на РУО Перник.

Както виждате на масата няма представител на нито една друга партия освен ГЕРБ-СДС. Това е чисто партийно мероприятие.

Ако на масата бяха седнали представители на Община Перник, на други политически сили, родители, синдикални организации – можеше да мине, че формата е извънпартиен. Но не! Там са само партийци. На ГЕРБ! Пълно партийно мероприятие.

Сега, има два варианта:

  1. Всички седящи на масата отпред да не блестят с ум и да не четат и разбират законите, които сами гласуват в парламента.
  2. Много добре да разбират и четат законите и да ги нарушават най-безпардонно.

Да си изберат кое от двете предпочитат.

Ваня Коконова

Ваня Коконова от десетилетия работи като шефка на РУО Перник. Не знаем дали тя под строй е докарала учителите в залата или те са били „респектирани“ от участието й в срещата и сами са се сетили да присъстват, но това няма особено значение на фона на всичко по-горе. Техния поглед говори достатъчно за желанието им да присъстват на тази партийна сбирка.

Ето какво казва Закона за образование

(4) (Нова – ДВ, бр. 34 от 2022 г.) Началникът на регионално управление на образованието при изпълнение на своите функции съгласно действащото законодателство не може да осъществява политическа и партийна дейност и е длъжен да е политически неутрален. Началникът на регионално управление на образованието не може да използва служебното си положение за оказване на политическо или партийно въздействие върху институциите и участниците в образователния процес и да използва служебни ресурси за политически или партийни цели.
Ако тази сбирка не изпълнява ли партийни цели? Образованието в Перник да бъде докарано да слуша партия ГЕРБ?
За да докаже тезата, че сбирката е партийна служи и фейсбук страницата на ГЕРБ Перник. Тя е отразила партийното мероприятие:
Потърсихме из страниците на всички останали партии дали има съобщение за сбирката. Няма. Тя си е 100% партийна. На ГЕРБ.

Какви може да са последствията?

Едва ли след това разкритие пенсионерката Ваня Коконова ще може да остане дълго на поста си шефка на образованието в Перник. Или точно обратното?

Едва ли бившия министър и сегашен дупутат Кирил Ананиев може да бъде водач на листата на ГЕРБ Перник. Или може?

Едва ли Емил Костадинов ще може да остане областен лидер на партия ГЕРБ в Перник, след щетата от организацията на този вид мероприятия. Или може?

Едва ли бившия образователен министър Красимир Вълчев ще има повече някаква образователна и морална тежест да остане шеф на образователната комисия в парламента, каквато функция упражнява днес. Или няма проблем?

Как представителите на СДС в тази коалиция ще обяснят на избирателите си комунистическия привкус на това събитие? Или са комунисти?

Или няма да има последствия?

На всеки се случва да сгреши, но ако се поправи навреме и се извини. И поеме отговорността си.

Не трябва ли да се сложат край на тези комунистически формати, в които навъсени хора идват, за да гледат партийни функционери, а като стража в края на масата да седи пряката им началничка. Недостижима и несменяема!

zaPernik.com следи темата!

Коментари

коментара