ДАЛАВЕРА ЗА ЛЕВАЦИ в Перник: Учениците на Васко Чушев с постановка в негова памет

Театрално студио „Чушките“ ще представи спектакъла „Далавера за леваци“ от Майкъл Куни в памет на пернишкия актьор Васко Чушев, който бе и ръководител на трупата.

Васко Чушев си отиде на 65-годишна възраст в края на месец юни 2021 година.

Събитието, което е подкрепено от Община Перник ще се състои на 7 декември /сряда/ от 19:00 часа на сцената на Драматичен театър „Боян Дановски“, а билети могат да бъдат закупени на място преди представлението.

В ролите ще се превъплътят възпитаниците на Васко Чушев: Здравко Пиринлиев, Анжелина Илиева, Мартин Борисов, Василена Попова-Лазова, Явор Лазов, Яна Пиринлиева, Лили Крумова, Радослав Антов, Александрина Александрова-Антова, Виктория Йорданова. Музикалното оформление на пиесата пък е дело на Филип Петров.

Комедията „Далавера за леваци“ следва традициите на английския фарс, който в най-добрите си образци не се занимава единствено с любовни авантюри и семейни недоразумения. Теми на тези творби са обществено значими проблеми, като корупцията, политическите скандали, лицемерието на управляващите и гешефтите на бизнеса. Пиесата на Майкъл Куни е написана през 1996 година, но сега се оказа неочаквано актуална и за нас, тъй като тя взима на прицел английската система за социална помощ.

Коментари

коментара