Откъде са загиналите работници?

Двама души от хаджидимовското село Абланица са загиналите в Перник работници. Те бяха затрупани при строителни работи по изграждането на канализацията в кв. „Хумни дол” в града, съобщава struma.com. 

Други двама от колегите им, техни съселяни,  които също са били в изкопа, са извадени живи. Сигналът за инцидента е подаден в 14:30 ч., съобщиха от МВР.

Бригадата от Перник работи в гоцеделчевска фирма, която от две години прави канализацията в града. Загиналите са родени през 1970 година, семейни, бащи на по две деца.

Отдавна работят във фирмата, имената им вече са известни. Черната новина обиколи мълниеносно хаджидимовското село Абланица, кметът на селото бе потресен, не бе словоохотлив. „Това е голяма трагедия, просто не ми се говори“, каза селският управник.

Двамата оцелели работници са в много добро състояние. Единият от тях дори е отишъл сам в болницата. Те са оставени за 24 часа за наблюдение в пернишката болница. Те нямат фрактури и наранявания. Днес е бил първият им работен ден в Перник, съобщава bTV.

Коментари

коментара