Започва поетапно пускане на парното в Перник

Топлофикация Перник започва поетапно пускане на парното отопление от вторник 8 ноември.

Първо ще бъде пуснато отоплението във всички детски, учебни и здравни заведения, на следващ етап на обществените и стопански сгради, а накрая и в жилищните сгради. Процесът ще бъде извършен в рамките на няколко дни.

От Топлофикация Перник напомнят, че при пускане на отоплението е необходимо регулиращите вентили на радиаторите да бъдат отворени на максимална степен. Това е необходимо за ефективно обезвъздушаване на отоплителните тела, което гарантира безпрепятственото им затопляне.

„Едва след пускане на парното във Вашата сградата можете да настроите регулиращия вентил на оптималната за Вас степен, която да Ви гарантира постигане на желаната и комфортна температура във всяко помещение на Вашия имот. Свършихме много работа това лято и се надявам направените инвестиции да ни се отплатят с един безавариен отоплителен сезон! Съвсем скоро предстои и частичното преминаване на Топлофикация Перник към природен газ, с което значително ще подобрим екологията на дружеството!“ каза инж. Чавдар Стойнев изпълнителен директор на Топлофикация Перник.

Според директора на Топлофикация Перник, въпреки поскъпването, централното отопление остава най-изгодният метод за гарантиране на топъл дом през следващите по-студени месеци.

Коментари

коментара