Спортен клуб по бойни изкуства „Прайд“ Перник с девет медала от държавното по ММА

На 29.10.2022г. се проведе държавното първенство по ММА в гр. Велико Търново в двореца на културата и спорта „Васил Левски. Спортен клуб по смесени бойни изкуства“ Прайд“ гр. Перник взе участие с 11 състезателя, като 8 от тях мериха сили за първи път на такъв формат.

Клубът си тръгва от състезанието с 1 златен медал, 3 сребърни и 5 бронзови медала. Медалистите са :
– Ангел Рангелов-шампион до 120кг. – мъже.
-Михаил Григоров- вицешампион до 61.2кг. мъже.
-Димитър Димитров, вицешампион до 93кг. младежи.
-Християн Цветков- вицешампион до 52кг.деца.
-Светослав Величков – 3то място до 65.8кг. мъже.
-Красимир Миланов – 3то място до 65.8кг. мъже.
-Йордан Чаков – 3то място до 65.8кг. младежи.
-Борис Костадинов – 3то място кадети до 72кг.
-Йоан Симеонов – 3то място до 83.9кг. младежи.
Иван Георгиев

Двете момчета- Даниел Стоянов и Паскал Паскалев, които не взеха медали от това състезание, извлякоха нужния опит и ще се завърнат в залата, за да работят повече и другия път резултата да бъде различен.

Горд съм от представянето на момчетата и те първа ще им предстоят състезания в които да се доказват, каза треньора на клуба. Ето как коментира представянето на момчетата:

„Състезателите се представиха подобаващо, предвид това, че им беше за първи път, но липсата на опит на някой им костваха победите, други мачове им „подарихме“. Повечето момчета записаха по повече от 1 участие на това състезание, като почти всички си изкараха срещите до края и изчакахме решението на съдиите. Важното е, че излизаме с минимални контузии, извлечени поуки,победи и загуби. Благодаря и на хората, които дойдоха от Перник за да ни подкрепят!
Оценяваме го, лично аз и смея да говоря от името на отбора съм ви благодарен, и ви очаквам на следващите състезания!“

Предстоят още много състезания за клуба, като той се разраства и постоянно подготвя нови и нови кадри, които ще носят медали в гр. Перник в този спорт.
Благодаря на Българската федерация по ММА, на нейният председател Станислав Недков и на нейният главен секретар Вероника Налбатска за перфектната организация, и възможност да участваме – каза още пред zapernik.com Иван Георгиев.

Коментари

коментара