Полицейска академия в Брезник: Ето новите попълнения

С тържество и полагане на обещание бе дадено началото на Детско полицейско управление – Брезник

Инициативата е в навечерието на Професионалния празник на българската полиция – 8 ноември, Арахангеловден

33 деца от 3 клас на СУ „Васил Левски“ – Брезник са участниците в четвърта група на Детско полицейско управление в гр. Брезник. На нарочна церемония в двора на училището младите полицаи от СУ „Васил Левски“положиха тържествено обещание за задължение и отговорност да се помага на полицията за по-добър ред и сигурност. Обучението ще се провежда в рамките на две учебни години и ще завърши през месец юни с дипломи на участниците.

На церемонията присъстваха директорът на ОДМВР – Перник старши комисар Павел Млеканов и заместникът му комисар Йордан Николов, заместник-кметовете на община – Брезник Мария Добревска и Иван Бъчваров, директорът на РСПБЗН – Перник комисар Борис Борисов, директорът на Областния съвет на БЧК Наталия Минева и директорът на дирекция „Социално подпомагане“ – Перник Анита Кирилова. Музикални поздрави към присъстващите отправиха ученици от 6 клас с изпълнение на химна на училището и „Моя страна, моя България“. 

Малките бюстители на реда бяха поздравени от началникът на Районно управление  – Брезник  Мартин Тодоров. „Особено съм радостен, че в средно училище „В. Левски“ще бъде открито Детско полицейско управление. В това отношение нашите млади приятели ще придобият знания за работата на полицията и да помагат на хората, които са изпаднали в беда“ каза Мартин Тодоров и разреши полагането на обещание.

Старши комисар Павел Млеканов също отправи приветствие. „Инициативата е в навечерието на Професионалния празник на българската полиция – 8 ноември, Арахангеловден. Искам да благодаря на кмета на община Брезник г- н Васил Узунов, на ръководството на СУ „В. Левски“ и на служителите от РУ – Брезник, за проявената инициативност, да продължим и надградим започнатото преди години обучение на децата, да се справят с различни предизвикателства, да знаят своите права и отговорности и да се научат да работят в екип и проявяват уважение и толерантност към различните от тях. Той благодари на партньорите в инициативата и пожела на малките полицаи здраве,  обучавайки се да се забавляват и разбира се един ден като пораснат, да станат истински полицаи и да работят в името на хората“.

Тържествата в Брезник продължиха с Ден на отворените врати в районното управление.  С работата на полицията бяха запознати ученици от петите класове на СУ „В. Левски“. Бяха им показани помощните средства с които си служат органите на реда, патрулен автомобил и неговото оборудване, арестните помещения и сигналите, които се получават на тел. 112. Инспектори от Детска педагогическа стая им разказаха за професията „полицай“ и начините за кандидатстване. 

Коментари

коментара