Все повече клиенти избират „Топлофикация Перник“ за свой топлинен счетоводител

Още три сгради-етажна собственост“ предпочетоха „Топлофикация Перник“ за свои топлинен счетоводител.“, информира инж. Чавдар Стойнев, изпълнителен директор на предприятието.

Той посочи, че дружеството предлага на клиентите изгодни условия за извършване на услугата „Дялово разпределение“, както и уреди на достъпни цени. По думите му това са и основните фактори за избора на дружеството за топлинен счетоводител. По думите му по този начин клиентите си гарантират сигурност, удобство и коректни сметки.

Инж. Стойнев напомни, че екипът на топлофикационното дружество предоставя съвети за ефективно потребление на енергията в бита. Той обясни, че за всички въпроси потребителите могат да се свържат с експертите на централата на националния телефонен номер 0700 500 20 или да пишат по имейла.

Изпълнителният директор коментира, че ефективното потребление не означава лишаване от удобствата, които предлага топлофикацията. Той обясни, че следвайки съветите на специалистите на предприятието, клиентите ще се наслаждават на комфорт без излишен разход на енергия. В тази връзка инж. Стойнев отново припомни, че всички неизправности в сградната инсталация трябва да бъдат отстранени преди началото на отоплителния сезон.

За коректно отчитане на консумираната топлинна енергия, директорът на „Топлофикация Перник“ поясни, че всички топломери, водомери за топла вода и индивидуални разпределители трябва да са в изправност и метрологично годни. Необходимо е неизправните уреди трябва да бъдат подменени с нови преди началото на отоплителния сезон.

Относно ефективно потребление на енергията без плащане на високи сметки, инж. Стойнев даде още няколко ценни съвета. Сред тях са, че абонатите не трябва да правят опит да отопляват апартамента си само с един радиатор, защото по този начин той ще работи постоянно с максимална мощност и сметката за отопление ще бъде много по-голяма, отколкото при използване на всички радиатори на икономичен режим. Директорът на дружеството препоръча при по-дълго отсъствие от дома, вентилите да се поставят на делението „*“, за да не замръзне радиаторът при по-ниски температури навън. Той посъветва да не се поставят мебели, прегради и завеси пред отоплителните тела, защото се ограничава възможността за отопление на помещението.

Изпълнителният директор на „Топлофикация Перник“ беше категоричен, че с изпълнението на тези съвети, клиентите не само ще плащат по-ниски сметки и ще си осигурят топлина и комфорт през студените месеци от годината, но и ще има и екологичен ефект за целия град.

Коментари

коментара