Прокурорският син отрече всичко, баща му не дава оставка

19-годишният Васил Михайлов от Перник, когото съдът реши да остави с мярка домашен арест, заради липса на доказателства, че я е нарушавал – днес обясни пред БНТ, че повдигнатите му обвинения за побой са неоснователни и че не е нарушавал мярката си, а това че има чадър над него, заради баща му – прокурорът Бисер Михайлов също не е истина.

Въпреки, че вчера главният прокурор поиска оставката на Бисер Михайлов – БНТ съобщава, че към момента той не я депозирал във Висшия съдебен съвет.

Междувременно Васил смята, че вчерашното решение на Софийския районен съд е справедливо.

„Всеки средноинтелигентен човек, ще се сети, че не съм си нарушавал мярката. Все пак така реши и съдът. Нормално е да не съм си нарушавал мярката и е ясно, че тази гривна не съм си я сложил аз и е ясно, че не съм ходил на дискотека и идват по 10 пъти на да ме проверяват, следи ме териториална служба“, каза Васил.

Пред съда Васил Михайлов обясни, че единственото му нарушаване на мярката било още при пристигането му в Перник, когато пресякъл улица „Петко Каравелов“, за да вземе ключовете от апартамента си от близко кафене.

Тогава все още не му била поставена гривна. Твърди, че в заведението се забавил само няколко минути, за да поговори и прегърне със собственика – Краси.

За многото побои и унижения в Перник заснети на видеоклипове Васил отказа да говори, но не приема повдигнатите обвинения.

Васил Михайлов: Там съм тотално набеден тотално и си държа на показанията.

Васил Михайлов: Които са, че не съм направил това, което казват. Това за чадъра е пълна простотия това е ясно, аз нямам нищо общо с баща ми, той с мен, както виждате, нито живея с нашите, нито си говориме.

В съдебната зала се разбра, че гривната на обвиняемия е сложена чак на другия ден, а сигналът се е губел няколко пъти. Разпоредена е проверка.

„Надявам се в рамките на няколко дни всичко да е установено и този, който е допуснал нарушение, ако има такова, да понесе своята отговорност“, каза Крум Зарков – служебен министър на правосъдието.

От Министерството на вътрешните работи гарантират, че няма да допуснат неспазване на наложената от съда мярка.

„Гарантирам, че ако този човек напусне жилището си, няма да се върне обратно, без да бъде задържан от полицията“, каза Иван Демерджиев, служебен министър на вътрешните работи.

Коментари

коментара