Безлихвената ваканция за пернишките домакинства, 3% отстъпка още с първата фактура получават коректните абонати

Близо 30% от абонатите на Топлофикация Перник имат просрочени задължения към дружеството преди началото на сезона. За тях е предложението за безлихвена ваканция. До края на годината всеки заплатил своите стари задължения ще може да го направи без допълнителни утежнения от натрупаните лихви.

От Топлофикация Перник призовават хората да се възползват от тази възможност, защото тя е полезна, както за домакинствата, така и за дружеството.

Заради високата цена на природния газ, ползван като спомагателно гориво за разпалване, през миналия отоплителен сезон бяха направени около 17 милиона лева допълнителни разходи. Тази сума от дружеството определиха като недовзет приход, очаквайки регулаторът да намери формула за възстановяването и във времето напред. В комбинация с просрочените задължения на домакинствата се затруднява работата на пернишката топлофикация.

Много усилия ни костваше лятната рехабилитационна програма, но мисля, че в голяма степен успяхме да се справим. Добрата ликвидност на дружеството е ключ към пълноценните ремонтни дейности и модернизацията. Налага ни се да вземаме трудни решения – от една страна са несъбраните вземания – от домакинства и като компенсации, от друга е желанието ни да правим все по – привлекателни промоции, за да бъде достъпна услугата за хората, от трета – имаме неотложни ремонтни дейности и сериозна инвестиционна програма. Даваме си сметка, че централното парно е най – добрата алтернатива за отопление и като такава е важна за перничани, но ние също не можем да съществуваме без нашите абонати. Ние сме скачени съдове и в тези бих казал партньорски отношения смятаме, че е недобре да начисляваме лихви върху просрочените задължения, особено в тази криза. Това обаче е изискване, както и възможността ни да правим веднъж годишно безлихвена ваканция. Тя е нещо положително, както за домакинствата, така и за нас като компания. За това благодаря на хората, които са се отзовали вече и призовавам другите да се възползват.“ Казва изпълнителният директор на Топлофикация Перник инж.Стойнев.

За първите 10 дни от кампанията за безлихвена ваканция са се възползвали близо 200 домакинства. Интересна възможност е и опцията за разсрочване на старите задължения, която също ви изкарва от списъка с просрочията и ви дава възможност да ползвате 3% отстъпка от плащането на още 1 фактура. От топлофикация Перник напомнят, че всички промоционални активности са валидни за домакинствата, които коректно и в срок плащат своите задължения.

Коментари

коментара